Thursday, June 6, 2024

Hvorfor det er vigtigt at have et kørekort i din pung?

At have et kørekort handler ikke kun om at køre bil. Det er en vigtig del af dit liv, som åbner op for en masse muligheder. Skal du f.eks. have et motorcykelkørekort lynkursus er det en god ide at have taget et bilkørekort i forvejen. Når du har trafikerfaring i forvejen, er det nemmere at tage et mc kørekort. Lad os se på hvilke muligheder du får med et kørekort i hånden.

Det viser at du er godkendt til at køre: Når du kører i trafikken, kan politiet altid standse dig og bede om at se dit kørekort. På kørekortet er der angivet hvilken kategorier du må køre og hvorvidt det er gyldigt. Et kørekort er normalt gyldigt i 15 år fra udstedelsesdatoen. Herefter skal kørekortet  fornyes hos borgerservice. Hvis du ikke fornyer dit kørekort 3 år efter udløbsdatoen, kræver det at du består en teori- og praktiskprøve, for at få kørekortet igen.

Det fungerer som id: Der kan være situationer, hvor du er påkrævet at vise et id og her kan du gøre brug af dit kørekort. Det kan f.eks. være når du skal oprette en bankkonto eller ved brug af kreditkort, når du skal betale et større beløb. På kørekortet fremgår dit cpr-nummer og billede og det bliver af de fleste instanser anset som værende et gyldigt id. Det eneste du ikke kan med kørekortet er, at bruge det som et pas.

Du kan få et arbejde som kræver et kørekort: Står du og mangler et arbejde, kan du få åbnet op for en hel masse nye muligheder, med et kørekort i hånden. Der er i Danmark en stor mangel på chauffører, og derfor har du god mulighed for at komme hurtigt i arbejde. Alliance køreskole Glostrup kan hjælpe dig med et hurtigt kørekort, med mulighed for opstart hver eneste uge. Med køreskolen smarte app, kan du selv planlægge dit forløb.

Hvis du mister din pung: Nogle gange kan man være uheldig og tabe sin pung. Efter stor frustration med at lede efter den, må man erkende at den desværre er tabt. Så skal man i gang med at spærre kort og bestille nye. Har du stadigvæk dit kørekort i pungen, kan den person som finder det, aflevere det til politiet. Politiet kan ud fra dit kørekort finde dig og aflevere din pung tilbage igen til dig. Husk dog altid at spærre bankkort, som du får tilbage igen, da de kan blive misbrugt.

Når du skal købe tobak eller alkohol: Hvis du besøger en butik, som du normalt ikke handler i, kan du blive bedt om at vise et id. Her er et kørekort godt at have i hånden, da det med det samme kan vise, at du er gammel nok til at købe alkohol og tobak. Derfor er det altid godt at have kørekortet med i din pung, selvom du ikke skal køre bil.

Det er nogle af fordelene ved at have et kørekort. Alliance køreskole Avedøre, kan hjælpe dig med tage et hurtigt kørekort, hvad enten du skal et kørekort til bil eller motorcykel.